Податкова заборгованість на 50% сформована держпідприємствами - голова ДФС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова заборгованість на 50% сформована держпідприємствами - голова ДФС

Казна та Політика
194
Державна фіскальна служба (ДФС) просить міністерства і відомства провести роботу серед своїх підшефних підприємств для підвищення сплати податків і рентних платежів.
“Понад 50% існуючого боргу – це борги державних підприємств”, – констатував голова ДФС Роман Насіров у вівторок під час засідання уряду.
За його словами, сприяння потрібне в зв’язку з напруженими завданнями зі збору податків, які поставлені перед ДФС.
“У бюджеті цього року були закладені дещо оптимістичні показники рентної плати та щодо видобутку газу і видобутку бурштину, а також ціни на нафту. Загальні ризики були десь на рівні 20 млрд грн, ми їх перекриваємо за рахунок великих надходжень інших податків”, – сказав Р.Насіров.
“До кінця року, особливо по Міністерству енергетики та вугільної промисловості – “Укргазвидобування” і “Укрнафта” – потрібно спільними зусиллями забезпечити повну сплату рентних платежів”, – додав він.
Крім того, глава відомства висловив думку, що контроль витрат і продажів продукції держпідприємств дозволить їм працювати з прибутком.
“Так чи інакше, ці підприємства повинні бути прибутковими… Щоб до кінця року була повна сплата частини чистого прибутку”, – зазначив Р.Насіров.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас