Турецька Limak в жовтні почне будівництво метро в Дніпрі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турецька Limak в жовтні почне будівництво метро в Дніпрі

Казна та Політика
498
Турецька компанія Limak, переможець міжнародного тендера на “Завершення будівництва метрополітену в Дніпрі”, в жовтні 2016 року почне будівництво трьох станцій підземки.
Про це під час робочої поїздки до Дніпропетровської області повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.
“Саме децентралізація дозволила міській владі Дніпра взяти на себе функції замовника з будівництва метро. Постановою Кабміну ми передали цілісний майновий комплекс ДП “Дніпропетровська дирекція будівництва метрополітену” в комунальну власність Дніпра”. Функції замовника з будівництванаразі передані від Дніпропетровської облдержадміністрації міській раді Дніпра”, – зазначив Г.Зубко.
За його словами, будівництво першої черги метрополітену планують завершити протягом п’яти років, при цьому гірничо-капітальні роботи повинні завершитися через три роки.
Як зазначив представник компанії “Київметробуд”, яка виступає субпідрядником турецької Limak, Євген Шатайкін, зараз трвають “підготовчі роботи, аналіз стану техніки і виконаних робіт”.
В.о. голови правління компанії “Дніпрометробуд”, яка буде здійснювати будівництво метро спільно з “Київметробудом”, Олександр Бутенко повідомив, що роботи розпочнуться одночасно на всіх майбутніх станціях метро: “Театральна”, “Центральна” і “Історичний музей”.
Г.Зубко нагадав, що фінансування будівництва метрополітену ведеться за рахунок кредитних коштів ЄБРР (EUR152 млн) і Європейського інвестиційного банку (EUR152 млн).
Як повідомлялося, проект завершення будівництва метро передбачає будівництво ділянки з трьома станціями в центральній частині міста загальною протяжністю 4 км.
Вартість контракту, укладеного з компанією Limak, становить EUR224 млн.
За даними Limak, добудовуватися метрополітен буде за новітніми австрійськими технологіями, що дозволить прискорити виконання робіт з урахуванням особливостей ґрунтів міста.
Будівництво метрополітену в Дніпрі почалося ще в 1982 році. З 1995 року в підземці працюють шість станцій із дев’яти запланованих.
Турецька компанія Limak 13 квітня 2016 року виграла тендер на продовження будівництва метрополітену. Прозорість процедури оцінювали фінансові донори проекту – Європейський банк реконструкції та розвитку і Європейський інвестиційний банк.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас