Україна повернула вкрадені картини на суму 500 тис. євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна повернула вкрадені картини на суму 500 тис. євро

Світ
409
Україна передала Нідерландам картини голландських художників XVII-XVIII століть, викрадені в 2005 році з музею Західної Фрісландії в місті Горн. За оцінками експертів, вартість викраденої колекції становить близько 500 тис. євро.
Передача відбулася в посольстві Нідерландів в Києві за участю генпрокурора Юрія Луценка.
“Я хотів би привітати в першу чергу СБУ, яка після 10-річної крадіжки змогла протягом 10 місяців свого розслідування повернути на батьківщину цю красу. Ми бачимо шедеври голландського живопису, відомого на весь світ мистецтва, які повинні приносити задоволення не окремим злодіям, а всьому людству”, – заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко.
За словами Луценка, це не всі картини і в ГПУ сподіваються, що інші картини будуть повернені таким же успішним шляхом.
“Розкривати джерело і механізми отримання картин є недоцільним”, – додав він.
Нагадаємо, що з музею нідерландського міста Горн в 2005 році було викрадено двадцять чотири картини і 70 срібних старожитностей вартістю майже 10 мільйонів євро. У липні 2015 на сайті музею з’явилася інформація, що двоє учасників українського добровольчого батальйону мають повну колекцію картин, викрадених з музею. Вони повідомили про це голландське посольство в Києві. Викрадачі просили викуп за картини в розмірі 50 млн євро.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас