"Метінвест" продав страхову компанію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Метінвест" продав страхову компанію

Фондовий ринок
1574
Десять угод, кожна з продажу 2730 акцій страхового товариства (СТ) “Іллічівське” (Київ) і одна з продажу 2537 акцій, були проведені 2 серпня 2016 року, повідомляється в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР).
Загальна кількість проданих акцій становить 29,837 тис., або 99,4567% акцій СТ “Іллічівське”, що, за даними НКЦПФР, відповідає пакету акцій належать ПрАТ “Ілліч-Сталь” (входить до групи “Метінвест” – ред.) станом на другий квартал поточного року.
Як повідомлялося, наглядова рада СТ “Іллічівське” 30 серпня тимчасово усунула директора компанії Юрія Гришана від займаної посади строком на три місяці і призначила тимчасово виконуючим директора Сергія Процика.
Відповідно до прес-релізу “Метінвесту”, С.Процик з 2005-го по 2008 рр. очолював правління СК “Саламандра-Україна”, з 2012-го по 2015 рр.- факторингову компанію “Маркс.Капітал”. Перед новим директором поставлене завдання провести аудиторську перевірку поточного стану компаній.
Раніше повідомлялося, що на початку квітня 2016 року Антимонопольний комітет України дав згоду компанії “Orange Capital Ltd.” (Беліз) на придбання акцій СТ “Іллічівське”, що забезпечило б покупцеві перевагу 50% голосів у вищому органі управління страховика.
Як повідомив агентству “Інтерфакс-Україна” представник Orange Capital Ltd, перед ухваленням рішення про купівлю СТ “Іллічівське”, як і належить, було проведено аудит компанії, обговорено ціну і укладено договір купівлі-продажу. Після цього відповідно до чинного законодавства було отримано дозвіл АМКУ на концентрацію і подані до Нацкомфінпослуг всі необхідні документи для отримання дозволу на купівлю, які мали бути розглянуті в найближчі дні. Тому новина про зміну директора та продаж компанії для них стала повною несподіванкою.
“У цій компанії нас найбільше зацікавила команда професіоналів, їхня здатність без додаткових дотацій з боку акціонерів успішно подолати кризу 2008 року, вміння залучати клієнтів і виконувати взяті зобов’язання. У наших планах було внесення значних інвестицій для виконання компанією нових вимог регулятора за активами, а також подальшого розвитку та успішної роботи на ринку. Шкода, що нам не дали можливості реалізувати ці плани”, зазначив співрозмовник агентства.
СТ “Іллічівське” працює на страховому ринку України з 2005 року.
Має 30 ліцензій на здійснення 18 видів добровільного страхування і 12 – обов’язкового. Регіональна мережа страховика налічує 23 підрозділи. За 6 місяців 2016 року СТ “Іллічівське” збільшило збір платежів на 27,36% – до 131 млн грн. Виплатило клієнтам 48,17 млн грн, що на 30,86% більше, ніж в аналогічному періоді 2015 року.
Станом на 30 червня 2016 року СТ “Іллічівське” уклало понад 41 тис. договорів ОСАЦВ, і, згідно з даними Моторного (транспортного) страхового бюро України, на його дії або бездіяльність надійшло 4 скарги. Крім того, на сайті Нацкомфінпослуг компанія не значилася серед страховиків, які мають заборгованості перед клієнтами, і регулятор не пред’являв їй стягнення у зв’язку з наявністю скарг.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас