Новак пояснив нерозумність податкових канікул в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новак пояснив нерозумність податкових канікул в Україні

Казна та Політика
1067
Встановлювати податкові канікули на 5 років для всіх підприємств малого бізнесу в Україні нерозумно. Такі преференції від держави повинні отримувати тільки нові підприємства.
Про це заявив голова комітету економістів України Андрій Новак.
“Податкові канікули можуть бути виключно для нових суб’єктів господарювання. І навіть тут потрібно все дуже ретельно перевіряти: щоб підприємство не перереєструвалося під іншою назвою. У такому разі проблема недоотримання надходжень до бюджету знімається. Підприємство не має податкової історії і, відповідно, боргів перед державою”, – сказав він.
Експерт також уточнив, що нове підприємство, навіть не сплачуючи прямих податків, буде робити надходження в бюджет опосередковано.
“Суб’єкт господарювання лише почав діяльність, люди отримали робочі місця, отримують зарплату, витрачають її і, відповідно, платять податки. Той же ПДВ, який приносить зараз в казну половину від усіх податкових надходжень. В такому разі виходить, що новостворене підприємство на канікули не платить податків, але воно створило нових платників податків – а значить, бюджет буде в плюсі”, – підсумував Андрій Новак.
Як раніше повідомлялося, введення п’ятирічних податкових канікул для малого бізнесу можливе, тільки якщо Міністерству фінансів вдасться збалансувати Державний бюджет.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас