Київська влада анонсувала виділення 50 мільйонів гривень для встановлення теплових лічильників у будинках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київська влада анонсувала виділення 50 мільйонів гривень для встановлення теплових лічильників у будинках

Казна та Політика
365
Київська міська державна адміністрація (КМДА) планує виділити у вересні 40-50 мільйонів гривень на встановлення теплових лічильників у будинках.
Про це повідомив заступник глави КМДА Петро Пантелєєв.
“Мова йде про 40-50 мільйонів гривень на встанослення лічильників для того, щоб забезпечити 100% лічильників у будинках”, – сказав Пантелєєв.
За словами заступника глави міської адміністрації, таке рішення Київська міська рада ухвалить у вересні.
Пантелєєв уточнив, що відповідні розрахунки вже підготовлені комісією з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.
Як повідомлялося, в кінці серпня Пантелєєв повідомляв, що Київська міська державна адміністрація може сплатити за рахунок коштів міського бюджету встановлення теплових лічильників, яку призупинила компанія “Київенерго”.
16 серпня компанія “Київенерго” заявила, що змушена призупинити реалізацію програми зі встановлення будинкових лічильників тепла, а проводить аварійні роботи в режимі надзвичайних ситуацій.
Раніше Державна виконавча служба заарештувала рахунки 104 підприємств ТКЕ України, серед яких і ПАТ “Київенерго” саме через штрафи за вже сплачені борги минулих періодів, які виникли в результаті затримки державних субвенцій.
“Київенерго” експлуатує практично всі енергетичні об’єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі. ДТЕК Рината Ахметова належить 72,4% акцій “Київенерго”. Ще 25%+1 акція компанії належить державі.
Нагадаємо, з 1 липня 2016 року в Україні почали діяти нові тарифи на послуги з централізованого опалення і централізованого постачання гарячої води для потреб населення, які зростуть майже вдвічі.
За матеріалами:
ГолосUA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас