НБУ буде щомісяця інформуватиме про застосовані до банків санкції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ буде щомісяця інформуватиме про застосовані до банків санкції

Казна та Політика
329
Національний банк з 31 серпня на постійній основі починає інформувати громадськість про застосовані до банків заходи впливу.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацбанку.
“Ми будуємо сучасний і відкритий Національний банк, інтегрований в європейське співтовариство центробанків. Національний банк прийняв рішення регулярно інформувати громадськість про застосовані до банків заходи впливу за порушення законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації доходів”, – зазначив директор департаменту фінансового моніторингу Ігор Береза.
Також Нацбанк планує інформувати про застосовані до банків санкції за порушення, пов’язані зі здійсненням ризикової діяльності.
Раніше інформація про санкції мала статус “інформації з обмеженням доступу”.
Постановою правління НБУ від 25 серпня зазначений гриф був знятий.
“Найчастіше останнім часом у діяльності банків виявляються порушення нових вимог законодавства щодо публічних діячів. Наприклад, працівники банків не проявляють факту приналежності клієнта до такої категорії осіб або не з’ясовують джерел походження коштів таких діячів, або встановлюють відносини з такими клієнтами без дозволу керівника банку”, – констатує Нацбанк.
Водночас існує проблема з неналежним, а іноді чисто формальним підходом банків до виконання вимог законодавства у сфері фінансового моніторингу в частині забезпечення управління ризиками.
З 31 серпня інформування про застосовані до банків заходи впливу Національний банк здійснюватиме щомісяця.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас