Україна розмістилася "в хвості" у покритті мобільним інтернетом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна розмістилася "в хвості" у покритті мобільним інтернетом

Казна та Політика
2693
Україна знаходиться на передостанньому місці у покритті мобільним 3G/4G-інтернетом згідно зі звітом компанії OpenSignal. Про це свідчать дані, оприлюднені на сайті.
Так, Україна з покриттям 3G-мереж менше 50% території випереджає тільки Гайяну, в той же час поступається Індії, покриття якої складає близько 60% території. Лідером у покритті у світі є Південна Корея, де мережами третього і четвертого покоління вкрито 98,54% території.
Україна розмістилася "в хвості" у покритті мобільним інтернетом
Крім того, наша країна – на 67 місці з 95 у швидкості мобільного інтернету. Так, швидкість доступу до мобільного інтернету у нас становить 5,78 Мбіт/с. Лідирує в цьому рейтингу також Південна Корея, швидкість мобільного інтернету в якій становить 41,34 Мбіт/с.
Як відомо, розгортання мереж стандарту UMTS (3G) в Україні почалося в 2015 році, значно пізніше, ніж у багатьох країнах світу. Причиною цього була невидача державою відповідних частот для операторів мобільного зв’язку. За прогнозами, мережі четвертого покоління LTE (4G) з’являться в Україні не раніше 2018 року.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас