У комітеті Ради закликають не поспішати з підвищенням мит на міндобрива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У комітеті Ради закликають не поспішати з підвищенням мит на міндобрива

Аграрний ринок
111
У питанні підвищення імпортного мита на карбамідно-аміачну суміш (КАС) і карбамід в першу чергу необхідно враховувати інтереси українських аграріїв і врегулювати ситуацію з цінами на міндобрива на внутрішньому ринку. Про це заявив народний депутат України, голова підкомітету з питань земельних відносин комітету ВРУ з питань агрополітики та земельних відносин Олег Кулініч.
«В даному випадку ми повинні в першу чергу думати, як цей крок (підвищення імпортних мит, – Ред.) відіб’ється на наших аграріїях, і саме їх інтереси треба ставити на перше місце. Якщо ми забезпечимо захист вітчизняного виробника добрив від дешевих російських аналогів ціною погіршення становища інших національних виробників, аграрних, то в такому кроці логіки буде небагато. Мабуть, якщо вже застосовувати підвищення мит до російських добрив, то це повинно робитися в комплексі з іншими заходами щодо врегулювання цін на добрива на внутрішньому ринку», – повідомив нардеп в коментарі.
«Можливе введення антидемпінгових мит на російські добрива важко сприймати однозначно. З одного боку, є нормальний державний пріоритет щодо захисту вітчизняного виробника мінеральних добрив. І політичні, і економічні відносини з Росією, само собою, вимагають від України певних заходів у відповідь на дії агресора», – вважає він.
Але, за словами парламентарія, дивним чином ведеться дискусія лише про підвищення мит на російські міндобрива, в той час як на іншу продукцію з РФ митні ставки не переглядаються.
«Чому підвищення мит застосовується саме до мінеральних добрив, тоді як дуже багато російських товарів безперешкодно йдуть в нашу країну? І це товари, в яких немає жодної гострої необхідності, тому що вони і виробляються в Україні, і без проблем імпортуються з інших країн. А от необхідність в російських добривах все-таки є», – зазначив народний депутат.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас