Названо головних постачальників кави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо головних постачальників кави

Аграрний ринок
1552
Найбільшим експортером кави з України в першому півріччі 2016 р стала компанія Якобз Україна, що випускає продукт під торговою маркою Jacobs. Вона збільшила свою частку в зарубіжних постачаннях країни на 44% – до 75%. На другому місці знаходиться зовнішньоторговельна фірма Мономах, що випускає каву під однойменною торговельною маркою, а на третьому – вендингова компанія Ліберті, яка продає каву під торговими марками Caffe Poli і Nero Aroma.
Про це йдеться в дослідженні компанії Alliance Capital Management.
П’ятірка найбільших експортерів кави виглядає так (в натуральному вираженні):
Основні поставки кави припали на Грузію (42%) і Молдову (39%). Їх частка зросла, оскільки в першому півріччі минулого року на ці країни припадало 31% і 33% відповідно. На третьому місці Азербайджан, який наростив свою частку в експорті кави в два рази – з 6% в 2015 році, до нинішніх 12%. На інші п’ять країн припали незначні обсяги поставок.
Лідерами по імпорту продукції в першому кварталі були компанії Галка ЛТД і Штраус Україна (входить в концерн Strauss). У натуральному вираженні їх частка в імпорті склала по 14%. На третьому місці з питомою вагою 12% розташувалася компанія Ексімтрейд, що випускає в Київській області кави під торговими марками Jardin і Жокей. Ця компанія істотно поліпшила свій результат у 2016 році, оскільки ще рік тому їй належало лише 4% імпорту кави.
Найбільші країни-імпортери кави: Польща; Нідерланди; Сполучені Штати Америки; Німеччина; Швейцарія.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас