Технологія блокчейн стане «рушійною силою» фінансової системи - прогноз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Технологія блокчейн стане «рушійною силою» фінансової системи - прогноз

Фінтех і Картки
1264
Технологія блокчейн докорінно змінить бізнес-моделі фінансових установ. Такого висновку дійшли в організації Всесвітній економічний форум (World Economic Forum).
Хоча перехід на технологію блокчейн не буде настільки очевидними, він значно спростить back-end процеси, зробить їх дешевшими, безпечнішими і доступнішими.
У рамках дослідження, яке тривало близько року, організація вивчила, як технологія блокчейн потенційно може вплинути на страхування, платіжну сферу, інвестування, залучення капіталу, депозитування і кредитування.
Технологія найбільше зачепить сфери транскордонних платежів, банківських переказів, перезакладання активів, реструктуризації іпотек та звітності банків перед регуляторами.
У звіті застерігають від помилок проектування і недоліків у безпеці в процесі впровадження технології, а також попереджають про необхідність дотримуватися нормативної та правової бази.
Раніше повідомлялося про те, що британський банк HSBC і американський Bank of America Merrill Lynch спільно з владою Сінгапуру застосували технологію блокчейн для спрощення однієї з найскладніших операцій торгового фінансування – для документарних акредитивів (Letters of credit)
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас