АМКУ опитує лідерів ринку гречаної крупи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ опитує лідерів ринку гречаної крупи

Аграрний ринок
517
Анімонопольний комітет України (АМКУ) почав вимагати інформацію про стан ринку крупи гречаної у 25-ти найбільших виробників, торгових мереж, ГФС і Держінспекції сільського господарства України. Про це повідомила прес-служба АМКУ.
Згідно з повідомленням, запит пов’язаний з продовженням розслідування АМКУ на ринку крупи гречаної.
Так, аналіз інформації, отриманої, зокрема, від Держінспекції сільського господарства, показує, що станом на 1 лютого 2016 року залишки зерна гречки на складах підприємств були в 1,47 рази менше в порівнянні з 1 лютого 2015 року (6,4 тис . т в порівнянні з 9,5 тис. т).
Попередній аналіз інформації, отриманої від виробників демонструє наявність на ринку дефіциту сировини (зерна гречки) в зазначений вище період часу. Це підкреслює наявність об’єктивних підстав для подорожчання крупи гречаної.
У той же час, з огляду на відсутність повної інформації від учасників ринку і беручи до уваги фактичні ціни реалізації в торгових мережах фасованої крупи гречаної (в окремих випадках – до 50 грн / кг в травні – червні 2016 року), АМКУ вважає за доцільне відстежити весь ланцюжок постачання товару з метою виявлення можливих порушень учасниками ринку законодавства про захист економічної конкуренції та пов’язаних з цим причин подорожчання зазначеного товару.
«Отримана інформація дозволить визначити розміри торгових надбавок вторинних виробників (оптової ланки виробників, які здійснюють фасування товару) і зробити висновки щодо впливу таких учасників ринку на кінцеву ціну товару для споживача», – сказано в повідомленні АМКУ.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас