У Росії порушили справу проти Apple — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії порушили справу проти Apple

Фондовий ринок
1165
Федеральна антимонопольна служба Росії порушила справу за координування цін на iPhone щодо групи осіб у складі ТОВ “Еппл Рус”, Apple Holding B.V., Apple Sales Ireland, Apple Operations International, Apple Inc.
Про це повідомляється на офіційному сайті ФАС.
“Антимонопольне відомство вбачає ознаки координації ціноутворення на території Російської Федерації у реселерів Apple iPhone, що стало причиною встановлення однакових роздрібних цін на ці смартфони”, – відзначили в ФАС.
Згідно з повідомленням, підставою для проведення антимонопольного розслідування стало звернення громадянина з інформацією про встановлення однакових цін на моделі Apple iPhone 6s і iPhone 6s Plus, з’явилися на російському ринку в жовтні 2015 року, 16 основними посередниками: МТС, М. Відео, Білайн, Ельдорадо, Евросеть, OZON, Re: Store, Зв’язковий, Мегафон, Юлмарт, Media Markt, Сітілінк, Холодільнік.ру, DNS, ДОН (Ноу-Хау), Техносила. Більшість реселерів встановили на них однакові ціни і утримували їх протягом певного часу. Крім цього, антимонопольним відомством було встановлено збіг цін реселерів і на інші моделі смартфонів Apple.
ФАС Росії вважає, що такі збіги можуть бути результатом координації ціноутворення російських реселерів групою компаній Apple, яка привела до встановлення цін на російському ринку і прийняття “рекомендованих” цін як обов’язкових.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас