Центробанки України та Бельгії домовилися про обмін інформацією в рамках нагляду за системою MasterCard Europe — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центробанки України та Бельгії домовилися про обмін інформацією в рамках нагляду за системою MasterCard Europe

Фінтех і Картки
206
Національні банки України та Бельгії досягли угоди щодо підписання меморандуму про обмін конфіденційною інформацією в рамках нагляду (оверсайту) за міжнародною платіжною системою MasterCard Europe, повідомляється на веб-сайті Нацбанку України.
Український центробанк нагадує, що загальний нагляд за платіжними системами обов’язковий для всіх центральних банків відповідно до принципів Банку міжнародних розрахунків.
Крім того, висновок меморандуму про спільний оверсайт відповідає законодавству України.
Щодо системи MasterCard Europe, пояснює НБУ, то, відповідно до ст. 22 Статуту Європейської системи центральних банків і в рамках колективних договорів про оверсайт між національними банками ЄС, Національний банк Бельгії несе основну відповідальність за діяльність MasterCard Europe в зоні євро, оскільки головний офіс платіжної системи розташовано у Ватерлоо (Бельгія), відповідно, її діяльність регулюється законодавством цієї країни.
“Загальний оверсайт міжнародних платіжних систем належить до найкращих практик центральних банків розвинених країн. Підписаний меморандум дозволить посилити оверсайт за діяльністю MasterCard, яка є соціально важливою платіжною системою в Україні. Документ сприятиме захисту інтересів користувачів цієї платіжної системи та надійності її функціонування”, – зазначає прес-служба НБУ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас