НБУ планує заходи з валютної лібералізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ планує заходи з валютної лібералізації

Казна та Політика
962
НБУ планує продовжити граничний термін для розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів з 90 до 120 днів. Про це 28 липня повідомили в НБУ.
“Національний Банк України планує продовжити граничний термін для розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів з 90 днів до 120 днів”, – повідомив регулятор.
Крім того, НБУ змінює умови для здійснення платежів за імпортними контрактами клієнтів.
“Досі банки могли використовувати виключно акредитивну форму розрахунків, якщо сума контракту перевищувала 500 000 доларів США. Тепер така вимога буде поширюватися тільки на контракти вартістю понад 1 млн доларів”, – зазначили в НБУ.
Згідно з даними Нацбанку, в результаті відповідних рішень вітчизняні виробники зможуть активізувати зовнішньоекономічну діяльність, а НБУ, в свою чергу, збереже стабільність на валютному ринку.
Перший етап лібералізації обмежень відбувся у вересні 2015 р. після завершення реструктуризації державного боргу, на тлі зростання міжнародних резервів і фіналізації процесу очищення банківського сектора. Тоді НБУ, зокрема, збільшив обсяг видачі готівки в іноземній валюті та банківських металах з рахунків клієнтів банків з 15 до 20 000 гривень на добу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас