Залізничникам обіцяють підняти оклад — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Залізничникам обіцяють підняти оклад

Особисті фінанси
945
Керівник “Укрзалізниці” Войцех Бальчун і лідер профспілки залізничників і транспортних будівельників України Вадим Бубняк 22 липня підписали меморандум про взаєморозуміння, який передбачає підвищення окладів працівників залізниці.
Головною метою підписаного меморандуму є підвищення з 1 липня цього року тарифних ставок і посадових окладів усьому персоналу ПАТ “Укрзалізниця”.
Зокрема, передбачено підвищення окладів на 25% працівників, діяльність яких безпосередньо пов’язана з наданням послуг з перевезення вантажів і пасажирів, ремонтом, технічним обслуговуванням рухомого складу та інфраструктури, працівникам апаратів управління: ПАТ “Укрзалізниця”, регіональних та інших філій.
Іншим працівникам оклади планується підвищити до 20%.
Передбачено також, що до 1 жовтня 2016 року розроблено та впроваджено Положення про оплату праці працівників ПАТ “Укрзалізниця”.
“Наслідки цього рішення необхідно буде компенсувати нашою важкою працею з підвищення ефективності. Однак хочемо дати позитивний сигнал всім нашим співробітникам, що ми з великою повагою ставимося до цієї важкої щоденної роботи. Ми не відірвані від життя і усвідомлюємо, в чому полягає праця залізничників. І навіть під час впровадження складних реформ має бути соціальний діалог”, – повідомив Бальчун.
Нагадаємо, на початку червня профспілка залізничників і транспортних будівельників України зажадала від голови правління ПАТ “Укрзалізниця” Бальчуна підвищити зарплату залізничникам на 20%.
Йшлося про підвищення тарифних ставок і посадових окладів на 20% з 1 квітня 2016 року. При цьому зазначалося, що збільшення має відбутися для всіх залізничників.
Бальчун тоді заявив, що спершу в “УЗ” буде проведено фінансовий аудит, а вже потім можна буде обговорювати питання підвищення зарплат.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас