Банкомати Гавани почали приймати картки MasterCard — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкомати Гавани почали приймати картки MasterCard

Фінтех і Картки
240
Починаючи з сьогоднішнього дня банкомати столиці Куби, Гавани, прийматимуть до обслуговування карти MasterCard, а також першого американського банку на острові Stonegate Bank і Народного банку Пуерто-Ріко. Про це повідомила заступник голови Центрального банку Куби Ірма Маргарита Мартінес в ході Конференції з міжнародних грошових переказів, яка проходила в кубинській столиці.
У Центробанку Куби стверджують, що незабаром, окрім столиці, послуга поширитися на всю територію Куби, як тільки вирішиться ряд фінансових і юридичних питань. Крім того, в банку стверджують, що мають намір «розширити використання виданих в США карт тих банків, які про це попросять».
Ірма Маргарита Мартінес запевнила, що Центральний банк «готовий до зближення, але багато що залежить від зацікавленості з боку американського співтовариства».
У зв’язку з обмеженнями економічної, фінансової і торгівельної блокади США щодо Гавани, банківські операції між країнами здійснюються через треті сторони. Для здійснення прямих перекладів банківські інститути Куби повинні отримати можливість відкривати рахунки в американських банках, а це поки неможливо через блокаду.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас