Гройсман назвав введення ринкової ціни на газ головним антикорупційним кроком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман назвав введення ринкової ціни на газ головним антикорупційним кроком

Особисті фінанси
1276
Введення ринкової ціни на газ із 1 травня є головним антикорупційним кроком уряду, який дозволяє усунути вимивання державних коштів, заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман на Форумі з енергоефективності в Києві.
“Всі говорять про необхідність боротьби з корупцією, і я з цим згоден. Який основний антикорупційний крок уряду? Введення ринкової ціни на газ”, – сказав він.
Нагадаємо, уряд України з 1 травня встановив єдину ціну на газ для населення – 6,88 гривні/кубометр (6 879 гривень за 1 тисячу кубометрів), яка дорівнюватиме закупівельній вартості імпортованого в країну природного газу.
Під час ухвалення рішення Кабміну щодо ціни на газ 27 квітня перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів і міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик відзначили, що встановлення такої ціни поставить крапку в спекуляціях на газовому ринку країни. Глава уряду Володимир Гройсман підкреслив, що дане рішення є непростим і викличе широкі дискусії в суспільстві, але воно допоможе скасувати всі наявні раніше схеми, які дозволяли заробляти на різниці в ціні на паливо.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас