Кредитні ставки для МСБ навряд чи скоро знизять, - банкір — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитні ставки для МСБ навряд чи скоро знизять, - банкір

Кредит&Депозит
325
Голова правління Укрсоцбанку Тамара Савощенко сумнівається у швидкому зниженні кредитних ставок для малого і середнього бізнесу (МСБ).
Про це вона повідомила в ході круглого столу “Перспективи кредитування малого і середнього бізнесу в Україні”.
“Зниження ставок не буде ні в 2016, ні в 2017 році. Адже що може дозволити реально знизити ставку по кредитах? Це не облікова ставка Національного банку. Якщо вона навіть знизиться на пару відсотків – це не особливо вплине. Тут ключову роль відіграє довіра населення до банківської системи. Коли населення буде готове нести гроші в банк під низьку ставку тільки тому, що в банку збереження грошей буде краще, тільки тоді можна буде говорити про відновлення довіри “, – сказала вона.
Савощенко нагадала, що для банків головним джерелом ресурсу є кошти населення, які зараз в основному є дорогими і мають короткостроковий характер.
“У цих умовах запропонувати для бізнесу підйомну ставку важко. На сьогодні банки кредитують від 19-20% до 28% річних. Навіть в нижній межі не для всіх підприємців ця ставка підйомна”, – зазначила керівник Укрсоцбанку.
У зв’язку з цим банки зараз розглядають альтернативні інструменти фінансування, такі як авалювання, аграрні розписки і факторинг.
Як повідомлялося, в травні Національний банк знизив облікову ставку з 19% до 18%.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас