ФГВФО пропонує єдиний стандарт баз вкладників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО пропонує єдиний стандарт баз вкладників

Кредит&Депозит
791
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) впроваджує заходи щодо підвищення якості формування та ведення українськими банками бази даних про своїх вкладників.
«Фонд вирішив почати прямий діалог з розробниками програмного забезпечення, чиїми послугами користується більшість банків країни. Мета – відпрацювання єдиного підходу до формування і контролю баз даних про вкладників », – повідомляє прес-служба Фонду.
Адже в разі визнання того чи іншого банку неплатоспроможним, саме від якості бази залежить швидкість формування реєстру вкладників для проведення виплат гарантованої суми відшкодування.
Перша зустріч за участю представників Фонду та організацій, що надають послуги з розробки та супроводу програмних продуктів призначених для автоматизації діяльності банківських установ, відбулася вчора.
«Законодавство вдосконалюється, і кожен раз перед Фондом ставляться все нові вимоги, зокрема, і щодо якнайшвидшого проведення виплат гарантованої суми відшкодування вкладникам неплатоспроможних банків. Наша амбітна мета на найближчі роки – почати виплати вже через лічені дні після введення в банку тимчасової адміністрації. І тут ми потребуємо вашої, як розробників програмного забезпечення, допомоги. Адже все це буде можливим тільки за умови швидкого формування Реєстру вкладників, що, перш за все, залежить від якості ведення баз даних самими банками », – заявив заступник директора-розпорядника Фонду Андрій Кияк.
У тому, що досягти поставлених цілей можливо тільки в ході прямого діалогу Фонду і розробників програмного забезпечення, переконана завідувач сектором методологічного забезпечення виплат управління з питань виплат гарантованих вкладів Фонду Тетяна Катуніна.
«До процесу формування та ведення баз даних про вкладників банків у Фонду є чіткі вимоги. Ваші клієнти-українські банки зобов’язані їх виконувати. Тому, бажано, щоб ми з вами співпрацювали направлено», – додала вона.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас