Насіров проти Саакашвілі: є справа на мільйон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Насіров проти Саакашвілі: є справа на мільйон

Казна та Політика
519
Голова Державної фіскальної служби Роман Насіров подав в суд на керівника Одеської області Михайла Саакашвілі. Так він має намір захистити свою честь, гідність і ділову репутацію.
У розпорядженні РБК-Україна виявилася копія рішення про відкриття провадження за позовом Романа Насирова до Михайла Саакашвілі. Судочинство відкрито 27 квітня суддею Шевченківського райсуду Києва Ольгою Юзькова. Главі ДФСне сподобалися висловлені на його адресу публічні образи. 11 квітня в ефірі програми “Вечірній прайм” на телеканалі “112 Україна” глава Одеської ОДА назвав головного податківця країни “абсолютним злодієм”: “Всі знають, що він – злодій і всі його покривають”.
Відповідачем Роман Насіров визначив не тільки голови ОДА, а й телеканал, в ефірі якого Саакашвілі зробив свою заяву. Перше судове засідання заплановане на 9 червня.
Глава ДФС хоче не тільки публічних вибачень, а й моральну компенсацію в розмірі 1 млн гривень. За даними pr-служби каналу, в своєму позові Роман Насіров вимагає від “112 Україна” спростування інформації, яку в прямому ефірі повідомив Михайло Саакашвілі, а також солідної грошової компенсації.
Підстав для виплати збитку юристи 112-го не бачать. “Телеканал вважає, що суд не може задовольнити вимоги голови Державної фіскальної служби, оскільки закон” Про телебачення і радіомовлення “(п.” В “ст. 67 закону) звільняє від такої відповідальності, в разі, якщо інформація розповсюджувалася без попереднього запису та містилася у виступах осіб, які не є працівниками телерадіоорганізації, – пояснили РБК-Україна в pr-службі ТВ-каналу .— Телеканал “112 Україна” завжди займає активну позицію в такого роду судових розглядах, і ця справа не буде винятком”.
Слід зазначити, що Михайло Саакашвілі не обмежився телевізійними персональними випадами на адресу глави ДФС. Уже в травні, в присутності прем’єр-міністра Володимира Гройсмана губернатор заявив, що при “Саакашвілі – президентові” такі люди, як Роман Насіров, “сиділи в тюрмі”.
“І вам доведеться його посадити, я вас запевняю, – сказав він прем’єру. – Така людина, як ви, не може працювати зі старою системою”. Ця заява також буде вивчено в суді – глава ДФС готує другий позов до голови ОДА.
Що думає позивач Насіров про відповідача Саакашвілі нижче, в бліц-інтерв’ю з головою фіскальної служби.
З аналогічним проханням РБК-Україна звернулося і до Михайла Саакашвілі, проте отримати інтерв’ю поки не вдалося. У той же час, його прес-служба надала коментар щодо можливого суду між губернатором і головним податківцем.
“Михайло Миколайович зараз займається будівництвом дороги (“Рені – Одеса”, – РБК-Україна) і навіть переніс туди свій кабінет. В суд за позовом Насірова він не піде. А на моє запитання з приводу коментаря, він назвав Насірова уб … м (в уникненні аналогічного позову редакція опускає вжите Михайлом Саакашвілі слово, – ред.). Вибачте, що так довго, але у Михайла і правда зараз весь час йде на будівництво дороги, і йому не до маячних витівок Насірова”, – передала слова Саакашвілі його прес -секретар Дарина Чиж.
Глава ДФС Роман Насіров:
РБК-Україна: Ви подали позов проти глави Одеської обласної адміністрації Михайла Саакашвілі. У чому його суть?
Роман Насіров: Захист честі та гідності. Він сказав неправдиві речі і я хочу, щоб він вибачився.
РБК-Україна: Коли подали позов?
Роман Насіров: Подали через два тижні після його виступів і заяв по ТБ. Будемо подавати ще повторний.
РБК-Україна: У чому він вас звинуватив? Ви маєте на увазі заяву Саакашвілі в присутності прем’єр-міністра в Одесі, що при ньому, президентові, такі люди, як ви, сиділи в тюрмі?
Роман Насіров: Так. В одному випадку, він назвав мене злодієм, що не відповідає дійсності. І він повинен відповісти за це, вибачитися і виплатити моральну компенсацію.
РБК-Україна: На чому грунтуються його звинувачення?
Роман Насіров: Будь-які звинувачення повинні ґрунтуватися на фактах і підтверджуватися документами. Я завжди кажу, якщо є факти, звертайтеся до правоохоронних органів. Якщо ж цього не відбувається, то ці звинувачення голослівні, а якщо точніше, то це – популізм і образи.
РБК-Україна: Парламентський комітет з питань податкової та митної політики також спробував висловити недовіру вам і вашому заступнику-голові податкової міліції Сергію Білану. Недовіра і рекомендації до звільнення засновані на конкретних фактах. Вони теж не відповідають дійсності?
Роман Насіров: На засіданні комітет з питань податкової та митної політики не підтримав пропозицію деяких народних депутатів визнати мою роботу незадовільною, відповідний проект рішення не був підтриманий парламентарями. Подібні рішення носять чисто політичний характер, ніякого відношення до результатів роботи ДФС і до реформ вони не мають. Одночасно з цим більшість членів комітету рекомендували продовжити реформу служби.
РБК-Україна: Про яку моральну компенсацію вам йде мова?
Роман Насіров: 1 мільйон гривень. Сума не важлива. Для мене це більшою мірою репутаційні ризики, а це набагато більше. Перш за все, я хочу закликати його до відповідальності і змусити його вибачитися.
РБК-Україна: Як ця заява вже відбилося на вашій роботі, на відносно бізнесу, підлеглих?
Роман Насіров: На роботі з бізнесом і підлеглими не відбилося, тому що вони розуміють, що це – популізм. Ним займається певна людина і на нього вже не звертають уваги. Але для звичайного громадянина, який в цьому не розбирається, це дійсно може завдати шкоди.
РБК-Україна: Ви сказали, що буде ще один позов.
Роман Насіров: Я консультуюся з адвокатами, як правильно його сформулювати.
РБК-Україна: На що ви розраховуєте?
Роман Насіров: На публічні вибачення.
Наталія Непряхіна
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас