Випуск п'яти фунтових банкнот обійдеться Банку Англії в £ 236 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Випуск п'яти фунтових банкнот обійдеться Банку Англії в £ 236 млн

Фінтех і Картки
188
У вересні Банк Англії випустить перші полімерні банкноти номіналом п’ять фунтів. Вони будуть більш міцними і стійкими до підробок. Однак експерти вважають, що ці переваги не варті витрачених коштів.
Більш того, випускаючи полімерні гроші, Центробанк намагається вирішити проблему, якої не існує. Банк Англії намагається убезпечити готівку, в той час як в захисті потребують пластикові карти. У минулому році з обігу було вилучено всього £ 5 млн. Підроблених банкнот. А збитки в результаті шахрайства з безготівковими платіжними інструментами досягли £ 479 млн.
Випуск пятіфунтовие банкнот обійдеться в £ 236 млн. Крім виготовлення купюр, в цю суму входять витрати на модернізацію банкоматів і терміналів самообслуговування, які потрібно «навчити» розпізнавати нові гроші. При цьому економія складе £ 10 млн. Фунтів на рік за рахунок скорочення витрат на друк нових грошей.
Невеликі магазини сильно постраждають від переходу на пластикову готівку. Оскільки у них виростуть витрати на банківське обслуговування. Експерти закликають Ценробанк компенсувати малому бізнесу збиток від переходу на полімерні гроші.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас