У швейцарському місті Цуг почали приймати платежі за держпослуги в біткоінах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У швейцарському місті Цуг почали приймати платежі за держпослуги в біткоінах

Фінтех і Картки
316
Муніципальна влада міста Цуг в Швейцарії прийняли рішення приймати платежі за стандартні державні послуги в криптовалюта біткоін.
В рамках проекту міська адміністрація буде приймати платежі в біткоіни в обсязі не більше 200 швейцарських франках в еквіваленті за один раз. Спочатку ініціатива буде носити експериментальний характер і триватиме з 1 липня по кінець 2016 року.
В кінці поточного року влада Цуга проаналізує результати експерименту і вирішать, чи має сенс продовжувати його далі, передає портал Swiss Info.
Влада міста стверджує, що хоче послужити прикладом в регіоні, який останнім часом став центром для розвитку Фінтех-стартапів. Зокрема, в Швейцарії зареєстровано близько 15 компаній, що спеціалізуються на технології blockchain, яка і лежить в основі біткоіни.
Мер Цуга Долфі Мюллер заявив, що адміністрація міста готова обмінятися з такими компаніями ідеями щодо використання криптовалюти.
Експерти галузі підкреслюють, що експеримент в Цузі – це перший в світі випадок, коли біткоіни буде прийнятий в якості валюти на державному рівні.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас