Проблемні банки України і список претендентів на ліквідацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблемні банки України і список претендентів на ліквідацію

Кредит&Депозит
6107
Не зважаючи на потепління на просторах нашої країни, в банківському секторі тривають дрижаки і морози. Цього разу, практично на травневі свята, задрижав Юнісон Банк. Ще на початку квітня до неплатоспроможних приєднався банк Хрещатик.
Несподівано в банк Хрещатик була введена тимчасова адміністрація. Навряд чи хтось міг припустити, що цей банк може потрапити до лав проблемних, маючи таких клієнтів-акціонерів як Київська міська державна адміністрація і практично всі комунальні організації столиці. Обговорюючи причини банкрутства Хрещатика, експерти сходяться в одному: акціонери – фізичні особи, які не поділилися з тими, хто при владі. В наслідок чого всі “жирні клієнти” перейшли до банків провладних осіб, а клієнти-приватні особи, зокрема з картками киянина, переведені в Ощадбанк.
Нагадаємо, що тимчасова адміністрація була введена 5 квітня на один місяць і на даний момент продовжена до 4 червня.
Згідно з постановою НБУ, тимчасова адміністрація в банку Юнісон призначена на один місяць з 28 квітня по 27 травня 2016 року. Причина для такого заходу була встановлена як відсутність інформації про походження коштів акціонерів банку. При цьому, в самому банку обіцяють виплатити всі кошти вкладників за рахунок власних коштів. Для любителів спостерігати і задумливо поїсти поп-корн, рекомендуємо звернути увагу саме на цей банк.
Лютий мороз увійшов в двері банків: Софійський, Петрокоммерц-Україна, ТК-Кредит. Ці банки будуть ліквідовані.
Немилість Національного банку була проафішована постановами в наступному порядку:
З 8 квітня почалася процедура ліквідації банку ТК Кредит, плановане закінчення процесу ліквідації 07.04.2018 р. Тимчасова адміністрація була введена 10 лютого 2016 року.
З 22 квітня почалася процедура ліквідації банку Петрокоммерц-Україна, заплановане закінчення процесу ліквідації 21.04.2018 р. Тимчасова адміністрація була введена 18 березня 2016 року.
З 25 квітня почалася процедура ліквідації банку Софійський, плановане закінчення процесу ліквідації 24.04.2018 р. Тимчасова адміністрація була введена 23 грудня 2015 року.
Не дивлячись на спроби оскаржити рішення НБУ, банк СОЮЗ таки буде ліквідовано. НБУ підтвердив це ще раз, встановивши терміни ліквідації по 28 квітня 2018 року.
Тимчасова адміністрація продовжена в Родовід Банку без зазначення конкретного терміну, проте це пов’язано лише з тим, що банк буде ліквідований, а для цього НБУ повинен опублікувати постанову про ліквідацію, якої ще немає.
Дата введення Тимчасової адміністрації актуальна для вкладників, які мають депозити у валюті, так як саме на цю дату будуть брати курс НБУ для компенсації валютних вкладів. Офіційні курси валют (НБУ) на питання, що цікавлять дати є тут
Згідно з інформацією ФГВФО, список банків з тимчасовою адміністрацією (ТА) в стадії ліквідації (Л):
Банк Юнісон (ТА)
Хрещатик (ТА)
Родовід Банк (ТА)
Фінансова ініціатива (ТА)
Софійський (Л)
Банк Петрокоммерц-Україна (Л)
Банк ТК Кредит (Л)
Укрінбанк (Л)
Банк Союз (Л)
Авант-Банк (Л)
Банк Преміум (Л)
ЮСБ – Юніон Стандарт Банк (Л)
ВБР Банк (Л)
Банк Фінанси та Кредит (Л)
Велес Банк (Л)
Банк Контракт (Л)
Унікомбанк (Л)
Банк Національні інвестиції (Л)
Інтеграл (Л)
Радикал (Л)
Капітал (Л)
Дельта Банк (Л)
Столичний (Л)
Укргазпромбанк (Л)
Укркомунбанк (Л)
СП Банк (Л)
Морський (Л)
ЧБРР (Л)
Національний кредит (Л)
УПБ (Л)
Київська Русь (Л)
Омега Банк (Л)
Банк Київ (Л)
Стандарт (Л)
Енергобанк (Л)
Надра (Л)
Кредитпромбанк (Л)
Імексбанк (Л)
Златобанк (Л)
Український Бізнес Банк (Л) – Укрбізнесбанк
Укоопспілка (Л)
ПроФінБанк (Л)
ВіЕйБі Банк (Л)
Міський комерційний банк (Л)
Банк Камбіо (Л)
БГ Банк (Л)
ЛегБанк (Л)
Меліор Банк (Л)
Аксіома Банк (Л)
Порто-Франко (Л)
Демарк (Л)
ІнтерКредитБанк (Л)
Експобанк (Л)
Грінбанк (Л)
Акта Банк (Л)
Прайм-Банк (Л)
Терра Банк (Л)
Актив-Банк (Л)
Золоті Ворота (Л)
Єврогазбанк (Л)
Український фінансовий світ (Л) – УФС Банк
Фінростбанк (Л)
Південкомбанк (Л)
Банк Старокиївський (Л)
Промекономбанк (Л)
Автокразбанк (Л) – АКБ Банк
Західінкомбанк (Л)
ІНТЕРБАНК (Л)
Банк Форум (Л)
Меркурій (Л)
Брокбізнесбанк (Л)
Реал Банк (Л)
Банк Даніель (Л)
Банк Таврика (Л)
ЕРДЕ Банк (Л)
Період ліквідації був продовжений в наступних банках: Реал Банк, Імексбанк, Кредитпромбанк, Банк Надра, що не вклались в установлені терміни.
Довідкова інформація:
Учасники Фонду
Станом на 01 квітня 2016 роки кількість учасників Фонду гарантування вкладів фізичних осіб становить 114 (менше на два банки, ніж в березні – ред.).
Кошти Фонду
Загальна сума коштів, які акумулюються Фондом, станом на 01 квітня 2016 року склала 10,75 млрд грн (у березні 12,34 млрд грн); з них 5,74 млрд грн сума коштів в ОВДП, які знаходяться в заставі під кредити Національного банку України.
ВАЖЛИВО:
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб попереджає про активізацію діяльності шахраїв, які в телефонному режимі повідомляють позичальників банків про переуступку прав вимоги по їх кредитах і необхідність здійснювати погашення зобов’язань за новими реквізитами. Зокрема, останнім часом почастішали випадки таких дзвінків до позичальників Банку ВБР.
ФГВФО попереджає про активізацію шахраїв, які намагаються заволодіти коштами вкладників неплатоспроможних банків. Зловмисники обіцяють посприяти швидкому поверненню депозитів, але при цьому виставляють вимогу про передоплату їх послуг.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас