НБУ протягом квітня придбав на валютному ринку $ 676 млн для поповнення міжнародних резервів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ протягом квітня придбав на валютному ринку $ 676 млн для поповнення міжнародних резервів

Валюта
1164
Національний банк України (НБУ) протягом квітня придбав на валютному ринку $ 676 млн для поповнення міжнародних резервів на тлі зміцнення гривні, яке обумовлено збільшенням надходжень іноземної валюти на міжбанківський ринок у зв’язку з ростом цін на світових сировинних ринках.
“Здійснювати покупку валюти дозволило перевищення пропозиції іноземної валюти над попитом на неї. Це було обумовлено відновленням зростання цін на світових сировинних ринках з середини лютого, яке призвело до збільшення надходжень валюти на міжбанківський ринок”, – пояснив Нацбанк, зазначивши, що зокрема, в річному вимірі ціни на сталь виросли на 16%, на залізну руду – на 6%.
За даними НБУ, в квітні було проведено 13 валютних аукціонів, під час яких чиста купівля валюти склала $528,6 млн, при цьому за останній тиждень місяця – $75,1 млн. Крім того, Нацбанк придбав $147,4 млн під час інтервенції 7 квітня .
Разом з тим, Нацбанк підкреслив, що це не означає, що він таргетує певний курс гривні.
“Нацбанк продовжує дотримуватися гнучкого курсоутворення, при якому згладжує надмірні коливання, але не протидіє руху курсу, зумовленими фундаментальними ринковими факторами”, – наголошується в повідомленні.
За даними НБУ, офіційний курс гривні з початку квітня зміцнився на 3,9% – до 25,19 грн/$1.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас