Інвестиції в фінтех перевищили 19 млрд доларів у 2015 році (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестиції в фінтех перевищили 19 млрд доларів у 2015 році (дослідження)

Фінтех і Картки
419
Інвестиції в фінтех-компанії за підсумками минулого року досягли 19,1 млрд доларів США, підрахували експерти з компанії KPMG в своєму щоквартальному звіті Pulse of Fintech.
Більше чверті з таких інвестицій припадало на корпоративних інвесторів – показник коливається від 40% в Азії до 25% у Північній Америці та 12% в Європі. На думку фахівців KPMG, більшість корпорацій і банків поки що бачать в фінтех-компаніях не конкурентів, а можливість швидко і якісно модернізувати свої цифрові послуги.
Найбільшу загрозу для діючих банків можуть становити такі міжнародні компанії, як Google, Apple і Amazon, і регіональні гіганти Alibaba, Tencent і Baidu, бо вони в даний момент прагнуть отримати свою частку фінансового ринку.
Найактивніше інвестори вкладають кошти в платіжні та кредитні компанії. Так, компанія з альтернативного кредитування SoFi змогла залучити рекордні для минулого року інвестиції в розмірі 1 млрд доларів.
Також в 2015 році значно збільшилися інвестиції в компанії, пов’язані з технологією blockchain. Імовірно, інтерес до таких стартапів продовжиться і в 2016-му.
З 2011 року в фінтех-компанії інвестували такі банки, як Barclays, BBVA, Citigroup, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Morgan Stanley, Wells Fargo і Westpac.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас