Банкіри очікують на стрімкий розвиток цифрового банкінгу в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри очікують на стрімкий розвиток цифрового банкінгу в Україні

Фінтех і Картки
901
За словами фінансистів, зростання кількості користувачів мобільного банкінгу стимулює активне проникнення смартфонів.
«Новими пристроями володіє кожен третій житель країни. За нашими підрахунками, 71% користувачів інтернет-банкінгу заходять в інтернет через мобільні пристрої», – зазначив перший заступник голови правління Банку Михайловський Віталій Шастун. За його словами, така тенденція змушує банки розробляти окремі мобільні додаток для інтернет-банкінгу.
«Банки в Україні продовжують розвивати традиційну модель обслуговування. Але водночас багато галузей активно впроваджують у своє обслуговування digital напрямок – готельний бізнес, авіація. Тому в майбутньому те ж буде і на банківському ринку. Ми зараз повністю розвертаємося в бік онлайн-каналів. Це стосується не тільки класичного обслуговування, але і всіх напрямків, в яких працює банк», – розповіла директор з розвитку електронних каналів Альфа-банку Ольга Папанова.
За даними НБУ, у 2015 році кількість платежів через інтернет склала 256,4 млн операцій, приріст 112%, а обсяг платежів зріс удвічі – до 112,7 млрд грн. Порівняно з європейськими країнами, ці показники досить низькі.
Основним стримуючим чинником зростання цифрового банкінгу поки є валютні обмеження Національного банку. «У нас люди все одно вважають за краще зберігати свої заощадження у валюті. Покласти можете, зняти не можете, поміняти не можна, нічого не можна», – сказала Ольга Папанова.
Другою проблемою є недовіра українців до банківської системи.
«Має відбутися повернення довіри до банків, люди повинні повернути в них свої гроші. Без цього говорити про цифровий банкінг не можна. Перша тенденція є, тому зростання розпочато», – підкреслив голова правління Комерційного індустріального банку Вадим Березовик.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас