Гройсман назвав річний обсяг тіньових платежів на митниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман назвав річний обсяг тіньових платежів на митниці

Казна та Політика
1351
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман провів нараду щодо реформування митних органів за стандартами Європейського Союзу, спрощення митних процедур і збільшення надходжень митних платежів.
Про це повідомляє Урядовий портал.
“Ні країну, ні мене особисто не влаштовує, яка ситуація відбувається на нашій митниці”, – заявив прем’єр-міністр.
І також зазначив, що за розрахунками експертів, в тіньових потоках знаходиться не менше 20% всіх платежів, які сьогодні здійснюються на митниці. В результаті, щорічно Державний бюджет країни недоотримує близько 50 млрд грн. При цьому дефіцит Пенсійного фонду в Україні становить 80 млрд.
“Завдання абсолютно просте – максимум за квартал, за три місяці, побудувати якісну систему управління ризиків, ліквідувати тіньові схеми, забезпечити якісний моніторинг та забезпечити технічними засобами митні переходи, побудувати якісну взаємодію з прикордонною службою та також з іншими правоохоронними структурами”, – заявив глава уряду.
А також доручив протягом двох тижнів знайти рішення з доопрацювання автоматизованої системи управління ризиками. “Повинні його прийняти і знайти ресурс на впровадження системи”, – зазначив він.
“Показниками нашого результату стануть поліпшення клімату і збільшення надходжень до бюджету. Ми прийняли рішення: всі будуть платити в бюджет чесно, і ніхто не буде на цьому заробляти”, – підкреслив Гройсман.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас