У поліції сказали, коли повернуть "листи щастя" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У поліції сказали, коли повернуть "листи щастя"

Особисті фінанси
3891
Автоматична фіксація порушень правил дорожнього руху з’явиться в Україні не раніше липня.
Про це повідомили в Департаменті превентивної діяльності Управління безпеки дорожнього руху у відповідь на запит “Тижня”, повідомляє “Укрінформ”
Зокрема, поки не затверджені ні порядок функціонування автоматичної фіксації порушень, ні технічні вимоги до засобів фіксації. Терміном виконання цих завдань вказано липень 2016 року.
«Відповідно до Плану дій Кабінету Міністрів України на 2016 рік (пункт 63), затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16 березня 2016 року № 184-р, Міністерством внутрішніх справ та Національною поліцією спільно з іншими центральними органами виконавчої влади, розробляється проект постанови Кабінету міністрів України «Про затвердження Порядку функціонування системи фіксації правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху та Порядку звернення особи, яка допустила порушення в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, до уповноваженого підрозділу Національної поліції», а також проводиться робота по створенню проекту галузевого стандарту МВС, яким будуть визначені основні технічні вимоги до приладів і системи автоматичної фіксації порушень ПДР. Термін виконання зазначених завдань – липень 2016 року », – йдеться в тексті.
Тому зараз в Україні відсутня система фіксації порушень правил дорожнього руху в автоматичному режимі.
«Автоматичне фото – і відеофіксація порушень ПДР не здійснюється», – наголошується в повідомленні.
14 липня 2015 року Верховна Рада прийняла законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху», яким передбачено впровадження автоматичної фіксації порушень ПДР.
Раніше в МВС планували ввести систему до 7 листопада 2015 року (дати набрання чинності законом – ред.), проте цього не сталося. За словами тодішнього заступника начальника управління патрульної служби Києва Дмитра Євдокимова, тільки в столиці планували встановити до 1 тисячі камер фіксації.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас