Кількість українців, які звертаються в польські консульські установи, з 2014 року зросла більш ніж удвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість українців, які звертаються в польські консульські установи, з 2014 року зросла більш ніж удвічі

Особисті фінанси
643
Число відмов Польщі у візах для українців зросло у зв’язку зі збільшенням більш ніж у два рази кількості громадян України, які звертаються в польські консульські установи.
Про це повідомив посол України в Польщі Андрій Дещиця.
Він зазначив, що проблему з відмовою у візах посольство України постійно піднімає під час контактів з Міністерством закордонних справ або Міністерством внутрішніх справ Польщі.
«Їхнє пояснення базується на тому, що кількість осіб, українських громадян, які звертаються в польські консульські установи в Україні, зросла більш ніж у два рази. А кількість штатних працівників залишилася на тому ж рівні. Вони просто не встигають обробляти наші візові анкети. Потрібно збільшувати бюджет, щоб найняти більше людей, які б працювали в консульських установах. А це, відповідно, вимагає змін у бюджет Міністерства закордонних справ, змін у державний бюджет, а це – голосування в Сеймі. Тому процес не такий простий», – розповів Дещиця.
На його думку, одним з простих виходів з цієї ситуації є запровадження безвізового режиму між Україною і Європейським Союзом. «Сподіваюся, так і буде», – зазначив посол.
Він вважає, що ЄС у найближчі місяці прийме необхідне політичне рішення. «А технічно це може бути введено з наступного року», – сказав Дещиця.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас