Медичні туристи: Експерт розповів, що лікують іноземці в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медичні туристи: Експерт розповів, що лікують іноземці в Україні

Особисті фінанси
3309
В Україну щороку приїжджає 45-50 тисяч іноземних медичних туристів. Іноземців цікавить штучне запліднення, лікування стовбуровими клітинами, сурогатне материнство, офтальмологія стоматологія.
Про це розповіла президент Української асоціації медичного туризму Віолетта Янішевська.
“Іноземців також цікавить пластична хірургія і реабілітація – оздоровлення в санаторіях і спа-центрах. Є окремі галузі, популярні серед іноземних громадян в Україні. Наприклад, кардіохірургія, лікування ДЦП, аутизму в клініці професора Козявкіна”, – говорить експерт.
У середньому іноземний медичний турист витрачає 2-2,5 тис. доларів.
“Іноді європейцям вдома доводиться по кілька місяців чекати потрібну операцію або навіть МРТ, тому шукають лікування в інших країнах. Україна приваблює меншими цінами, сучасними технологіями і якісним обслуговуванням. Йдеться про приватні медичні заклади”, – коментує Віолетта Янішевська.
Ціни на медичні послуги в Україні на 30-40% менші від європейських. Крім європейців, лікуватися в Україну їдуть з Казахстану, Узбекистану, Азербайджану. Найбільше медичних туристів приймає Київ. Також лікуватися іноземці їдуть у Львів, Харків, Одесу і Дніпропетровськ.
“Останнім часом в Дніпропетровську область іноземці їдуть рідше, тому що сприймають як прифронтову територію. Через політико-економічну ситуацію в минулому році потік іноземних медичних туристів з Європи дещо скоротився”, – зазначає фахівець.
Українці теж останнім часом змінили напрямки медичного туризму. Замість Німеччини, Ізраїлю та Туреччини, які були популярні серед українців раніше, вітчизняні медтуристи частіше вибирають Угорщину, Іспанію та Польщу. Якість обслуговування там не гірша, а ціни нижчі.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас