Перемога? Нардеп запевнила, що скандальний законопроект про конфіскацію буде знято — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перемога? Нардеп запевнила, що скандальний законопроект про конфіскацію буде знято

Казна та Політика
1302
Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності одноголосно прийняв проект постанови про зняття з розгляду Верховної Ради законопроекту про спеціальну конфіскацію без рішення суду.
Про це на своїй сторінці в Facebook написала депутат від “Самопоміч” Олена Сотник.
У коментарі “Українській правді” Сотник додала, що ймовірність зняття цього документа з розгляду Ради висока, оскільки навіть його автори визнали невідповідність законопроекту конвенції з прав людини та іншим нормам.
За її словами, на засіданні комітету був присутній представник авторів, депутат від БПП Іван Винник, який заявив, що розуміє недосконалість законопроекту і висловив готовність співпрацювати з європейськими експертами для створення іншої концепції.
Сотник додала, що комітет не розглядав поправки до цього закону.
“Всім вже стало зрозуміло, що законопроект є неконституційним і рішення про його скасування однозначно буде підтримано в залі парламенту”, – впевнена вона.
Як відомо, цей законопроект поки прийнятий в першому читанні. Він передбачає можливість конфіскації грошей підозрюваних осіб ще до винесення щодо цих осіб обвинувальних рішень суду.
Цей документ зазнав жорсткої критики з боку правозахисників і ряду політиків як в Україні, так і в ЄС.
Метою прийняття цього документа декларується конфіскація грошей екс-президента Віктора Януковича і його оточення. Втім, критики законопроекту зазначають, що під його дію можуть потрапити невинні люди.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас