Експерт спрогнозував курс безготівкового і готівкового долара США в квітні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт спрогнозував курс безготівкового і готівкового долара США в квітні

Валюта
2530
На валютному ринку в квітні можуть зберегтися поточні кордони торгового діапазону, а попит і пропозиція на валюту будуть збалансовані. В кінці місяця, напередодні тривалих вихідних, можливі перепади ліквідності і пропозиції.
Головними джерелами надходження валюти в країну залишаться аграрні компанії, гірничо-металургійний комплекс і машинобудівний сектор. Додаткові надходження очікуються в рамках докапіталізації банків, за підсумками рішень загальних зборів акціонерів.
«Ймовірно, НБУ продовжить політику лібералізації ринку, з урахуванням позитивних результатів березня. При цьому відмови за заявками на покупку валюти будуть обмеженими. Для згладжування коливань НБУ може здійснювати валютні інтервенції і покупки, при необхідності. Сформованих золотовалютних резервів на сьогоднішній день досить для проведення таких дій в рамках діапазону курсу 25-27,5 грн за долар США», – зазначає Андрій Шевчишин, провідний експерт інформаційно-аналітичного центру FOREX CLUB в Україні.
Також, при незмінності внутрішнього і зовнішнього фону, зниження гривні нижче верхньої межі діапазону буде супроводжуватися нарощуванням продажів валюти, в той час як досягнення рівня 25 грн за долар США буде стимулювати активні покупки з боку імпортерів, оскільки такий курс дозволяє їм перебувати в ціновій конкуренції з внутрішніми виробниками.
Виплати по ліквідованим банкам вже не чинять тиск на ринок. Стабілізація рівня зарплат, а також високі основні витрати домогосподарств – стримують активність покупців. Вирівнювання готівкового та безготівкового ринків, очищення ринку від схемних компаній дозволяють пом’якшувати умови роботи на ринку.
Головними факторами впливу на валютний ринок в квітні буде виступати політична ситуація в країні, що визначає перспективи реформ і співпраці з МВФ, а також цінові тенденції на сировинних ринках, які будуть визначати активність українського експорту.
Крім того, вплив надаватимуть дії ФРС США щодо грошово-кредитної політики, розвиток ситуації в Китаї, а також конференції МВФ і Світового банку, заплановані в середині квітня.
При негативному сценарії розвитку ситуації на ринку, курс може досягти більш високого цінового діапазону – 27,5-31,5 грн. Однак це можливо за умови реалізації більш агресивних зовнішніх і внутрішніх ризиків, з масштабними соціально-економічними наслідками.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас