Сонячні батареї зможуть виробляти енергію від дощу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сонячні батареї зможуть виробляти енергію від дощу

Енергетика
2359
Китайські дослідники розробили новий підхід до створення сонячних елементів, які можуть працювати і від сонячного світла, і від крапель дощу.
Про це пише solarpanels.com.ua.
Як зазначається, для перетворення сонячної енергії в електрику вчені створили високоефективні фотохімічні комірки Гретцеля.
Для того, щоб вони могли виробляти енергію навіть від дощу, вони покрили сонячні панелі супертонкою плівкою графена.
“Це нанопокриття нагадує собою двовимірну форму вуглецю. Його легко отримати при окисленні, відшарування і наступному відновленні графіту. Графен характеризується своїми незвичайними електронними властивостями: він проводить електрику і електрони, які можуть вільно переміщатися по всьому шару. У водному розчині, графен може пов’язувати позитивно заряджені іони з його електронами “, – йдеться в повідомленні.
Кислотно-основна взаємодія Льюїса надихнула китайських вчених використовувати графенові електроди для отримання енергії від впливу на панелі дощових крапель. Адже краплі – це не чиста вода.
“В дощі містяться солі, які розпадаються на позитивні і негативні іони. Позитивно заряджені іони можуть зв’язуватися з поверхнею графена. У точці дотику краплі дощу і графена вода збагачується позитивними іонами, а графен збагачується делокалізованних електронами. Це призводить до появи подвійного шару електронів і позитивно заряджених іонів, відомого як псевдоконденсатор. Явище, яке виникає при цьому, дає можливість виробляти напругу і струм”, – пише видання.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас