Екс-віце-прем'єр Словаччини Міклош попередньо погодився стати міністром фінансів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-віце-прем'єр Словаччини Міклош попередньо погодився стати міністром фінансів

Казна та Політика
611
Колишній віце-прем’єр-міністр, екс-міністр економіки і фінансів Словаччини Іван Міклош попередньо погодився стати міністром фінансів.
Про це він розповів в інтерв’ю “Радіо Свобода”.
“Спочатку я не думав, що можу зайняти цю посаду. Положення зараз особливе, Україна повинна подолати кризу. Також є консенсус, що на цій посаді має бути людина, яка має досвід проведення подібних реформ. Словаччина в цій області є однією з найуспішніших країн , і я був віце-прем’єром і міністром фінансів, коли Словаччина проводила такі реформи “, – сказав Міклош.
Він нагадав, що в 1998 році, коли він прийшов до влади, Словаччина була в схожому становищі з сьогоднішньою Україною.
“Ще одна причина, чому я попередньо погодився прийняти цю пропозицію, це те, що я багато говорив про це з двома своїми друзями – Бальцеровичем (польський економіст-реформатор) і Мікулашем Дзуріндою (колишній прем’єр Словаччини). Вони були в Україні два тижні тому , обидва є радниками Президента Порошенко. Відбулися переговори, і на них прийшли до висновку, що буде корисним, якщо я візьму в цьому участь “, – говорить Міклош.
Він також повідомив, що Бальцерович в даний час веде переговори з Порошенком про більшу ролі в просуванні реформ в Україні, ніж він мав раніше.
Міклош вважає першочерговими цілями на посаді міністра фінансів продовження консолідації публічних фінансів, завершення податкової реформи, реформу податкової і митної служб, проведення фіскальної децентралізації.
Нагадаємо, голова Верховної Ради Володимир Гройсман запропонував колишньому віце-прем’єр-міністру, екс-міністру економіки і фінансів Словаччини Івану Міклошу посаду віце-прем’єра – міністра фінансів в Кабінеті Міністрів.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас