Кібершахраї шукають тих, хто пише з помилками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кібершахраї шукають тих, хто пише з помилками

Фінтех і Картки
1455
Фахівці фірми з кібербезпеки Endgame знайшли більше 300 компаній, таких як Netflix, YouTube і Google, неправильне написання яких заразить ваш комп’ютер вірусом.
Ідея підходу не нова — зловмисники реєструють схожі на оригінальні домени. При цьому вибирають такі назви, щоб вони містили випадкові помилки, наприклад, googgle.com, googlw.com або netflix.om. Веб-сайти за цими адресами схожі на оригінальні, але заповнені шкідливими програмами. Якщо бути неуважним, на таких веб-ресурсах можна втратити дані своїх облікових записів, кредитних карток і т. д.
Проблема існує вже певний час, але, як повідомляє Endgame, зараз спостерігається зростання числа сайтів, що використовують доменне ім’я .om, яке, як правило, вказує на розташування компанії в Омані. Насправді, звичайно ж, переважна більшість таких зареєстрованих доменів .om є шкідливими.
При спробі відвідування такого веб-порталу користувач перенаправляється на сайт з сумнівним вмістом, де йому пропонується придбати товари; або ж користувач бачить вміст, який несприятливо зображує передбачувану торговельну марку або сайт. Але іноді наслідки можуть бути серйознішими. Кібершахраї створюють ідентичний справжньому сайт, на якому збираються облікові дані користувачів, або можуть встановити на комп’ютер програму-вимагач.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас