Біометрія стане мейнстрімом у FinTech — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біометрія стане мейнстрімом у FinTech

Фінтех і Картки
482
Біометричні технології будуть основною тенденцією банківської і платіжної індустрії. Таку думку представлено у звіті асоціації Mobey Forum, заснованої в 2000 році з метою розширення можливостей банків.
Останні два десятиліття технологія постійно доводила свій авторитет на цьому ринку, привертаючи великий інтерес низки глобальних бізнес-гравців. Останнім часом біометрія все частіше застосовується для ідентифікації користувачів мобільного банкінгу і підтвердження платежів.
У 2015 році було проведено дослідження потенціалу біометрії в платіжних рішеннях. В опитуванні брали участь 235 фахівців (у тому числі банківських працівників) з Європи, Північної Америки і Близького Сходу. Особливо цікаві такі застосування біометрії: аутентифікація користувача для входу в систему (39%), а також оплата і підтвердження угоди (31%).
Результати дослідження демонструють бізнес-потенціал біометрії в мобільному банкінгу та платежах:
“Біометрія в поєднанні з мобільним телефоном пропонує значні переваги, особливо щодо користувацького досвіду. Крім того, біометричні рішення можуть застосовуватися для інших фінансових послуг, наприклад в електронних контрактах, страхуванні, та політиці Know your customer”.
Переважна більшість банків мають намір використовувати біометричні дані в найближчому майбутньому. За прогнозами, до 2017 року більше одного мільярда користувачів користуватимуться банківськими послугами через біометричні системи.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас