«Укрпошта» підкорює фінтех і e-commerce: Компанія анонсувала мобільний гаманець mWallet і український аналог eBay — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Укрпошта» підкорює фінтех і e-commerce: Компанія анонсувала мобільний гаманець mWallet і український аналог eBay

Фінтех і Картки
1863
«Укрпошта» заходить в e-commerce і фінтех і має намір стати Національним оператором в цих нішах. Сьогодні національний поштовий оператор анонсував ряд амбітних IT-проектів, які повинні подвоїти його доходи в перспективі найближчих декількох років. Зокрема, компанія має намір створити онлайн-маркетплейс на кшталт eBay і мобільний додаток mWallet, яке об’єднає в собі всі можливі фінансові сервіси, починаючи від оцифровки карток знижок і закінчуючи P2P-переказами. Деякі послуги «Укрпошта» обіцяє запустити вже цього літа.
За словами IT-директора «Укрпошти» Євгена Зіміна, компанія вже оголосила тендери на реалізацію проектів. Так на uBay (так в «Укрпошті» називають маркетплейс – Ukrainian eBay) і mWallet готові витратити 17 млн грн і 7 млн грн відповідно. Завершити проекти мають намір за два роки, в такий же термін вони окупляться, розраховують в компанії.
Конкурувати з уже існуючими в уанеті маркетплейсами «Укрпошта» має намір якістю. Як пояснив Зімін, компанія буде супроводжувати весь процес покупки: замовлення, оплата та доставка «Укрпоштою». Втім, він не виключає, що на uBay пустять і інших поштових операторів. «Давайте пофантазуємо, нехай вони запропонують нижчі тарифи», – пояснив Зімін.
Розміщувати свої товари на uBay зможуть будь-які продавці і виробники товарів у всіх категоріях. А оскільки «Укрпошта» доставляє товари з китайських інтернет-магазинів, за словами Зиміна, маркетплейс зможе розмістити в тому числі товари з Китаю.
mWallet повинен стати унікальним мобільним сервісом, який в один клік дозволить користувачеві скористатися будь-яким фінансовим сервісом. «Наприклад, коли ви розраховуєтесь на заправці, ви даєте картку знижок, окремо оплачуєте покупку, окремо отримуєте якийсь бонус. З mWallet все це можна буде зробити в один дотик», – пояснив Зімін. Акцент додатку – програми лояльності, проте за словами IT-директора «Укрпошти», в ньому будуть найрізноманітніші сервіси: P2P-перекази, електронні гроші, грошові перекази з картки в кеш, наприклад, бабусі в село…
Маркетплейс і мобільний гаманець – це лише частина програми IT-реформування компанії, яка задумала стати «Національним оператором з інформаційних і фінансових послуг». «Укрпошта» готує оновлений портал, на якому банки, платіжні системи та інші фінансові організації зможуть запускати свої послуги. У їх розпорядженні також сама всюдисуща в Україні мережа відділень «Укрпошти», які компанія має намір модернізувати та обладнати терміналами самообслуговування.
«Для нас це нове джерело доходу. Пошта хоче з кожної транзакції заробляти якусь копійчину», – пояснив Зімін, додавши, що відсоток, який буде брати «Укрпошта», з партнерами обговорюється індивідуально. Очікуваний обсяг доходу від усіх проектів в сумі повинен зрівнятися, а то і перевищити заробітки «Укрпошти» на сьогодні. Терміни окупності по бізнес-плану – два роки з моменту запуску.
Також «Укрпошта» готує поштовий мобільний додаток, за допомогою якого можна буде відстежувати свої відправлення і оплачувати послуги оператора. Разом з оновленим порталом в нього готові інвестувати 7 млн грн. «Всі тендери відкриті і ми, зрозуміло, виберемо компанію, яка зробить найдорожчу пропозицію. Ми не хочемо робити з нуля – ми орієнтуємося на вже готові рішення від компаній, що вже зарекомендували себе на ринку», – додав Зімін.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас