Amazon слідом за Google дозволяє оплачувати покупки голосом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon слідом за Google дозволяє оплачувати покупки голосом

Фінтех і Картки
175
На початку цього місяця компанія Google запустила в Каліфорнії тестування сервісу безконтактних платежів Hands Free, який дозволяє користувачам оплачувати товари і послуги за допомогою голосових команд. Amazon вирішив наслідувати приклад пошукача і вже вивчає можливості використання голосових команд для ініціювання платежів за допомогою віртуального помічника Alexa.
Користувачі Alexa від Amazon тепер можуть дати команду інтелектуальному віртуальному помічнику надати інформацію про баланс на кредитній карті, історію недавно проведених транзакцій і навіть ініціювати нові платежі. На даному етапі послуга доступна тільки клієнтам банку Capital One. Фрази, які вони можуть використовувати: “Alexa, дізнайся у Capital One баланс на моїй карті Quicksilver”, або, наприклад, “Alexa, попроси Capital One оплатити мій рахунок по кредитній карті”.
Використання віртуального помічника Alexa для здійснення платежів за допомогою голосових команд – це ще один крок в напрямку повністю безконтактних платежів. Особливо для Amazon, який минулого місяця почав співпрацювати з мережею ресторанів Domino’s Pizza з метою дозволити клієнтам замовляти їжу, використовуючи пристрій Amazon Echo, через яке працює Alexa.
Крім угоди з Domino’s Pizza, Amazon також уклав партнерство з сервісом таксі Uber. Таким чином, користувачі отримали можливість замовляти таксі за допомогою голосових команд.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас