Гонтарева повідомила, після чого НБУ пом'якшить валютні обмеження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонтарева повідомила, після чого НБУ пом'якшить валютні обмеження

Особисті фінанси
2818
Національний банк України продовжить лібералізацію валютного регулювання і дозволить переказ валюти на дивіденди за кордон після відновлення фінансової підтримки з боку Міжнародного валютного фонду, сказала глава НБУ Валерія Гонтарева.
“У квітні минулого року ми погодили з МВФ дорожню карту лібералізації та поступового скорочення обмежень. Я вважаю, що коли ми продовжимо нашу програму, ми переконаємо МВФ, що почати виплачувати дивіденди є пріоритетом для нас”, – сказала Гонтарева.
За її словами, Національний банк розуміє, що навряд чи можна сподіватися на приплив іноземних інвестицій в умовах заборони на виведення дивідендів.
Регулятор ввів адміністративні обмеження восени 2014 року, прагнучи захистити гривню, що знецінилась вдвічі.
Фінансова підтримка МВФ в рамках чотирирічної $17,5-мільярдної програми допомогла країні утриматися на плаву в минулому році.
Однак отримання третього траншу на суму $ 1,7 мільярда відкладається з жовтня минулого року.
Спочатку причиною затримки стало зволікання з прийняттям держбюджету на 2016 рік на новій податковій базі, який був затверджений парламентом за кілька днів до нового року. Політична криза, що вибухнула в лютому з виходом з парламентської коаліції двох фракцій, які вимагають відставки уряду, віддалила перспективу відновлення співпраці з МВФ.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас