В Україні впало виробництво свинини, обіцяють зростання цін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні впало виробництво свинини, обіцяють зростання цін

Аграрний ринок
828
У січні 2016 р м’ясопереробні підприємства України випустили 17,4 тис. тонн свіжої та охолодженої свинини, а мороженої – 1,2 тис. т. Ці обсяги поступаються результатам роботи в січні минулого року, повідомляє “Сегодня” з посиланням на PigUA.info.
Прирости спостерігалися тільки у виробництві замороженого м’яса птиці і яловичини, яких за січень 2016 року виробили вдвічі більше, ніж за аналогічний місяць 2015 р
У 2015 р результати роботи м’ясопереробної галузі за обсягами були практично тотожними з показниками 2014 р – 1,57 млн т м’яса і м’ясопродуктів.
Але суттєва зміна активності попиту і споживчих преференцій вплинули на структуру виробництва продукції: питома вага свинини і м’яса птиці в 2015 р виросл в загальній масі виробництва м’яса і м’ясопродуктів, на тлі зниження частки яловичини, ковбасних виробів, готової і консервованої продукції.
Зокрема, зі збільшенням обсягів випуску свинини на 15,5 тис. т (до 273 тис. т). її питома вага виросла з 16,4% до 17,33%.
Не дивлячись на те, що приріст м’ясопереробки свинини і м’яса птиці за рік склав 1%, м’ясо птиці лідирує за обсягами, складаючи майже 56% від загального обсягу виробництва м’яса і продуктів з нього.
За прогнозами експертів, в березні свинина і м’ясо птиці подорожчають на 3-5%, а вартість яловичини не зміниться.
“Свинина подорожчає на 3-4% і ціна буде 64-67 гривень за кілограм. Яловичина буде більш-менш стабільна – 80 -82 гривень за кілограм. М’ясо птиці подорожчає приблизно на 4-5%. Тушка бройлера буде коштувати 36-39 гривень”, – прогнозує експерт аграрного ринку Аліна Жарко.
Як пояснила Жарко, при цьому ціни на яловичину не зміняться – українці економлять і віддають перевагу більш дешевому м’ясу.
“Основні підприємства також намагаються економити і утримувати ціни, крім того раніше був експорт в Росію, зараз цей товар залишається в країні, інші ринки поки дуже повільно відкриваються. Закупівельні ціни стабільні, яловичина не дорожчатиме”, – підсумувала експерт.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас