Уряд спростив механізм кредитування індивідуальних забудовників житла на селі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд спростив механізм кредитування індивідуальних забудовників житла на селі

Кредит&Депозит
543
Кабінет міністрів України спростив механізм надання пільгових довгострокових кредитів для індивідуальних забудовників житла в сільській місцевості.
Відповідне рішення закріплене постановою уряду № 115 від 24 лютого 2016 року “Про внесення змін до правил надання довгострокових кредитів для індивідуальних забудовників житла на селі”, опублікованими на веб-порталі відомства в понеділок.
Відтепер, зокрема, пільгові довгострокові кредити для забудови житла в сільській місцевості в першочерговому порядку можуть отримати особи з оформленим статусом учасника бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на сході України, а також переселенці із зони АТО.
Також з правил надання кредитів виключено вимогу про необхідність офіційного працевлаштування позичальника в сільській місцевості: тепер довгострокові кредити будуть доступні як для осіб, зайнятих в особистому фермерському господарстві, так і для працюючих в суспільному виробництві.
Постановою уряду також скасовано обмеження терміну використання кредитних коштів, яке раніше становило два роки з моменту отримання першої його частини. Крім того, тепер позичальникові, серед інших документів для оформлення кредиту, досить мати довідку про ведення особистого сільського господарства, видану органом місцевого самоврядування, або довідку про його доходи та доходи членів його сім’ї за останні шість місяців проти 12 місяців раніше.
Внесеними змінами Кабмін також збільшив максимальний розмір довгострокових кредитів для індивідуальних забудовників житла на селі. Зокрема, до 300 тис. грн (з 200 тис. грн раніше) була збільшена гранична сума кредиту на будівництво нового будинку, до 200 тис. грн (з 100 тис. грн) – на покупку готового житла, до 150 тис. грн ( зі 100 тис. грн) – на реконструкцію та завершення будівництва недобудованих приміщень. Крім того, новими правилами передбачена можливість отримати кредит до 50 тис. грн на спорудження та підключення інженерних мереж.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас