Україна отримала дозвіл на поставки курятини, яловичини та баранини в ОАЕ, веде переговори про доступ молочки, яєць, риби — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна отримала дозвіл на поставки курятини, яловичини та баранини в ОАЕ, веде переговори про доступ молочки, яєць, риби

Аграрний ринок
478
Об’єднані Арабські Емірати дозволили поставки української баранини, м’яса птиці і яловичини, ветслужби обох країн узгоджують проекти ветеринарних сертифікатів на експорт молока і молочних продуктів, риби і рибних продуктів.
Згідно з повідомленням на сайті Державної ветеринарної та фітосанітарної служби, 25 лютого в Міністерстві навколишнього середовища і води ОАЕ відбулася робоча зустріч заступника голови Держветфітослужби Олександра Вержиховського із заступником міністра – делегатом Міжнародного епізоотичного бюро від ОАЕ Абдель Рахімом Аль-Хамді.
В ході переговорів А.Р.Аль-Хамді поінформував про зняття заборони на експорт яловичини з України, а також про затвердження доступу на свій ринок підприємств, які мають право експорту в ЄС м’яса птиці.
Сторони підписали ветеринарні сертифікати на експорт яловичини і м’яса овець з України в ОАЕ, що є підтвердженням права експорту України зазначеної продукції на цей ринок.
Під час зустрічі сторони домовилися оперативно відпрацювати ветеринарний сертифікат на експорт з України меду і сертифікати здоров’я на експорт кондитерської продукції, плодоовочевої консервації і ін.
Держветфітослужба інформує, що для отримання права експорту м’яса птиці, яловичини і м’яса овець причетні до цієї справи повинні звернутися до Міністерства навколишнього середовища та води ОАЕ і подати онлайн-заявку на проведення інспектування.
У разі успішного виконання ветеринарно-санітарних вимог ОАЕ і отримання відповідної сертифікації Халяль за результатами інспектування підприємства будуть включені в список затверджених до експорту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас