Єврокомісія відклала рішення щодо скасування віз для України, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія відклала рішення щодо скасування віз для України, - ЗМІ

Казна та Політика
4968
Єврокомісія подає Раді ЄС законодавчу ініціативу щодо скасування віз для Грузії вже на наступному тижні, подача такої ініціативи щодо України відкладається.
Про це на своїй сторінці в Twitter написав брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк.
“Пропозиція Єврокомісії щодо візової лібералізації для Грузії буде на наступному тижні. Україна, ймовірно, доведеться почекати після референдуму щодо Угоди про асоціацію, який відбудеться в Нідерландах 6 квітня”, – написав він.
Раніше ЗМІ вже повідомляли, що Єврокомісія представить Раді ЄС законодавчу ініціативу щодо скасування віз окремо для України і Грузії.
Нагадаємо, президент України Петро Порошенко напередодні підписав три закони, які необхідні для отримання Україною безвізового режиму з Європейським Союзом, однак з приводу скандального закону про електронне декларування ще тривають консультації з Єврокомісією.
Нагадаємо, як повідомив народний депутат Сергій Лещенко після зустрічі з високопоставленими представниками дипломатичного відомства ЄС в Брюсселі, Євросоюз не вважає, що Україна виконала всі законодавчі зобов’язання в рамках переходу до скасування віз.
Зокрема, в ЄС відзначають, що Україна виконала три з п’яти вимог для переходу до прийняття відповідного рішення.
Для скасування віз для українців влітку 2016 року Україна повинна в найближчі тижні “поправити закон про декларування, повернувши кримінальну відповідальність за брехню в деклараціях вже з цього року, а також дообрати трьох членів НАПК”.
При цьому мова йшла про ризики виключення України з “україно-грузинського” пакета щодо скасування віз і залученню її до пакету з Туреччиною.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас