Уманський: Відмова від мінімальної ціни на тютюн буде коштувати бюджету 2,2 мільярда — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уманський: Відмова від мінімальної ціни на тютюн буде коштувати бюджету 2,2 мільярда

Казна та Політика
554
Рішення Кабінету міністрів відмовитися від введення мінімальних цін на сигарети буде коштувати бюджету 2,2 мільярда гривень.
Про це заявив екс-заступник міністра фінансів Ігор Уманський.
За його словами, йде боротьба за ринки між компаніями. «Деякі компанії продають сигарети нижче собівартості. Мінімальна роздрібна ціна підтягла б базу оподаткування, в тому числі і з ПДВ », – зазначає Уманський.
На думку експерта, «введення і не введення мінімальної ціни, підвищення адвалору – це питання впливу на ринок, так і, відповідно, ігри на ті чи інші інтереси».
«Те, що ми бачимо, – це не конкурентні способи боротьби», – заявив Уманський, відповідаючи на питання журналіста про підвищення адвалору в інтересах Imperial Tobacco.
Експерт також скептично оцінив очікування зростання надходжень до бюджету на 23 млрд грн в 2016 році в зв’язку з підвищенням акцизів.
«Математично сходиться, практично – ні. Не враховано прості речі – зниження купівельної спроможності населення і природне падіння «білих» продажів, в тому числі і з-за зростання тіньового ринку через підвищення податкових ставок », – зазначає Уманський.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас