Озвучена вартість системи ProZorro — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Озвучена вартість системи ProZorro

Казна та Політика
1103
На систему електронних державних закупівель ProZorro було витрачено 486,5 тисячі доларів.
Про це на прес-конференції, організованій командою ProZorro, розповів Віктор Нестуля старший аналітик організації Transparency International Україна, яка є партнером системи.
За його словами, на ProZorro не було витрачено жодної копійки бюджетних грошей – ProZorro повністю забезпечували міжнародні донори.
“На сьогодні ми вже фактично отримали і витратили 242 тисячі доларів. Загалом, вартість всієї системи, до квітня ми розрахуємося за все – це буде 486,5 тисяч доларів”, – заявив він.
За словами Нестулі, пілотний проект був розроблений за 35 тисяч доларів, в той час як партнери з Південної Кореї пропонували подібну систему з 10 мільйонів доларів.
При цьому, за його словами, якщо на початку запуску проекту хостинг коштував 50 доларів в місяць, то зараз його ціна становить 5000 доларів.
Нагадаємо, 17 лютого президент Петро Порошенко підписав закон “Про державні закупівлі”, прийнятий Верховною Радою 25 грудня 2015 р.
Закон забезпечує поширення системи електронних закупівель протягом 2016 року у 2 етапи: з 1 квітня – для центральних органів виконавчої влади та замовників, які здійснюють діяльність в окремих сферах господарювання; з 1 серпня – для інших клієнтів.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас