Яресько пояснила, навіщо Україні нові кредити (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яресько пояснила, навіщо Україні нові кредити (інфографіка)

Казна та Політика
2566
Україні необхідно залучати міжнародні кредити, країна потребує зовнішньої фінансової допомоги.
Про це заявила міністр фінансів України Наталія Яресько.
“Ми бачимо, що громадяни іноді з побоюванням і настороженістю дивляться на залучення урядом міжнародних офіційних кредитів. Важливо розуміти, чому ми це робимо, і чому це важливо для країни”, – написала Яресько на своїй сторінці в Facebook.
Міністр пояснила, що частина кредитів, в тому числі від Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Європейського союзу (ЄС), дозволяють збільшити резерви Національного банку, (НБУ) допомагаючи стабілізувати національну валюту, а також оплатити більш дорогі кредити попередніх років.
“Ще частина кредитів – це інвестиційні позики, які не «проїдаються», а направляються на відновлення економіки України, поліпшення інфраструктури країни та якості життя громадян “тут і зараз”, – зазначила Яресько та підкреслила, що такі інвестиційні кредити надзвичайно дешеві в обслуговуванні, мають значний пільговий період, і в період кризи фактично не мають альтернативи.
У 2016 році, за планом Мінфіну, загальні виплати за боргом України за рахунок коштів держбюджету складуть 234,260 млрд грн. При цьому Мінфін має намір залучити фінансування бюджету на 217,998 млрд грн.
На погашення і обслуговування зовнішнього боргу в цілому Україна витратить близько $ 1,7 млрд. Пікові виплати припадають на березень і вересень.
Загальна сума державного та гарантованого державою боргу України на 31 грудня 2015 року склала $ 65,488 млрд, що на 6,19%, або на $ 4,324 млрд нижче за показник на початок року.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас