Банкіри проти нових критеріїв Кабміну з відбору банків для виплат зарплат бюджетникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри проти нових критеріїв Кабміну з відбору банків для виплат зарплат бюджетникам

Фінтех і Картки
386
Банкіри виступають проти нових критеріїв Кабінету Міністрів з відбору банків для виплат зарплат бюджетникам.
“Ми, як асоціація банків виступаємо проти (нових критеріїв) і будемо докладати зусиль для її (постанови уряду) перегляду”, – сказав віце-президент, керівник управління з розвитку роздрібних продуктів Альфа-банку (Україна) Олексій Пузняк в ході круглого столу “Стан банківського бізнесу в Україні. Картковий бізнес”.
У той же час він висловився щодо перспектив ринку платіжних карт.
За словами Пузняка, порядку 2,5 млн клієнтів ліквідованого Дельта Банку та 0,7 млн клієнтів банку “Фінанси та Кредит” будуть шукати нові банки для обслуговування.
За його словами, якщо не буде зростання емісії платіжних карт, то однозначно буде зростання безготівкового обороту по картах, який може скласти близько 10-15% в поточному році.
Директор департаменту аналізу банківського ринку Центру економічних досліджень і прогнозування “Фінансовий пульс” Діляра Мустафаєва повідомила, що найбільш важким для виконання банками буде вимога Кабміну по наявності у портфелі банків ОВДП не менше 20% регулятивного капіталу.
За її словами, в разі набуття чинності вищевказаної постанови частка на ринку платіжних карт Приватбанку може скоротитися на 10%, у “Райффайзен Банку Аваль” на 2%, а частка державних банків (Укрексімбанк, Ощадбанк та Укргазбанк) може зрости на 8%.
На думку голови правління банку “Михайлівський” Ігоря Дорошенко, нові вимоги уряду не відповідають принципам Цивільного кодексу, так як бюджетники повинні самі вибирати банк для отримання зарплати.
Нагадаємо, Кабмін посилив відбір банків для виплат зарплат працівникам бюджетних установ.
Зокрема, до загального переліку критеріїв по відбору банків були додані наступні: частка активів банку повинна бути не менше 1,0% активів банківської системи; банк володіє ОВДП не менше 20% регулятивного капіталу; на час проведення конкурсу банк повинен працювати на ринку не менше 3 років; банк є учасником Фонду гарантування вкладів фізосіб (крім Ощадбанку) і не має заборгованості перед фондом; до банку і пов’язаним з ним особам не застосовувалися санкції протягом останніх 12 місяців
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас