Найважливіші цифри і цитати понеділка, 1 лютого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найважливіші цифри і цитати понеділка, 1 лютого

945
Найважливіші цифри і цитати понеділка, 1 лютого:
  • Станом на 1 січня 2016 року у зверненні України перебувало готівки на загальну суму 308,3 млрд грн.
  • Україна займає 162-ю позицію в Індексі економічної свободи
  • Іран підвищить поставки нафти на 20% в січні-лютому
  • Влада планує скоротити число держкомпаній в 12 разів
  • Швейцарія проголосує про виплату всім громадянам по 2,5 тис. франків в місяць
“Донецьк і Львів – це зовсім різні економіки, про що не згадують в розмовах про Україну. МВФ виносив це на передній план раніше … на Заході України справи не такі вже й погані. За перші три квартали 2015 року у Львові спостерігалося найбільше у всій країні зростання працевлаштування”.
Глава Нацбанку Валерія Гонтарєва про зміцнення гривні
“У нас гнучке курсоутворення, і я кожен місяць виходжу після засідання монетарного комітету і розповідаю, що буде. Тільки не треба слухати. Коли я кажу, що у нас дефіцит current account … це означає, що у курсу немає можливості зміцнюватися і ризики збільшуються. Але я можу сказати, що у країн СНД ситуація гірша, адже ми знаходимося під амбреллою”.
Заступник голови правління банку “Кредит Дніпро” Сергій Волков про девальвацію гривні
“У найближчій перспективі не варто очікувати, що ситуація на українському міжбанківському ринку може кардинально змінитися. Коливання на міжбанку будуть перебувати в районі 25 грн/$1. За умови більш серйозних девальваційних процесів, думаю, курс гривні підтримає регулятор ринку своїми валютними аукціонами”.
Голова Ради Незалежної Асоціації Банків України Роман Шпек про фактори, які впливають на валютний ринок
“Є зовнішні чинники, пов’язані зі зміцненням американської економіки і зміцненням американського долара по відношенню до інших валют. Наступний фактор – це стрімке падіння цін на нафту і те, що їх супроводжує падіння на інші, так звані, комодатіс … Ціни падають і це впливає на обсяги в грошовому вираженні експортної виручки тих країн, де частка сировинних ресурсів в експорті дуже висока”.
Експерт з питань енергетики та член колегії Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Марія Яковлєва про встановлення газових лічильників в квартирах
“На сьогоднішній день є частина в тарифі, через яку повинні акумулюватися гроші у транспортної організації і вона повинна на ці гроші встановлюватися безкоштовні лічильники. А категоріям громадян, які субсидуються, лічильники повинні встановлюватися безкоштовно в будь-якому випадку”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас