Одна з найбільших приватних компаній в Україні купує 70% "Куб-Газу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одна з найбільших приватних компаній в Україні купує 70% "Куб-Газу"

Фондовий ринок
873
Одна з найбільших в Україні приватних нафтогазовидобувних компаній Burisma, до складу правління якої входять син віце-президента США Хантер Байден і екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський, купує у Serinus Energy 70-процентну частку в компанії “Куб-Газ”, що розробляє газові родовища в Луганської області, йдеться в повідомленні компанії.
“Група компаній Burisma прийняла рішення про збільшення інвестицій в Україну та розширенні своєї діяльності. Компанія Resano Trading LLC, яка є частиною групи Burisma, підписала угоду і перебуває в процесі закриття угоди з канадською публічною компанією Serinus Energy Inc. про придбання 70% компанії ТОВ “Куб-Газ”, – йдеться в повідомленні компанії.
При цьому суму угоди компанія Burisma не уточнює.
Раніше, наприкінці грудня 2015 року, Serinus Energy на сайті Варшавської фондової біржі повідомила, що продала неназваній компанії частину своїх активів в Україні за 30 мільйонів доларів.
Serinus Energy повідомила, що продала 70-процентну частку в компанії “Куб-Газ”. Операцію планувалося закрити до 31 січня 2016 року.
Нагадаємо, Burisma Holdings – приватна нафтогазовидобувна компанія з активами в Україні. На енергетичному ринку працює з 2002 року. Сьогодні в портфелі компанії є дозволи на розробку родовищ у Дніпровсько-Донецькому, Карпатському та Азово-Кубанському басейнах.
Як зазначено на корпоративному сайті компанії, за підсумками 2015 Burisma зайняла 30% частку ринку приватного газовидобутку в Україні.
Весь зазначений обсяг компанія реалізує на внутрішньому ринку України як через трейдерів, так і безпосередньо кінцевим споживачам.
Burisma Holdings в 2008 році придбала видобувні компанії “Еско-Північ” і “Парі”, в 2012-му отримала дозволу на покупку “Першої української нафтогазової компанії” і компанії “Нафтогаз Гарант”.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас